מה משותף בין מאה שערים, תנור בן 100 שנים ושירי שבת? בכולם מככבת חלה קלועה וריחנית! מסע גסטרונומי עטוף סיפורים אותנטיים ומלא בטעמים נהדרים... סיורים בירושלים שלא הכרת!
רגע לפני שהשבת פורשת את כנפיה על ירושלים, מתמלאת העיר בניחוחות משכרים של אפיה טריה וחלות במגוון סוגים וטעמים. סיור שמומלץ לעשות על קיבה ריקה!
ירושלים הרים סביב לה – ומאפיות רבות לה. כל מאפיה מספרת סיפור, בכל תנור יש קסם חבוי ובכל חלה – טעם בלתי מוסבר של עונג, אותנטיות משכרת וטריות שקשה לעמוד בפניה. סיור מאפיות בירושלים מאפשר לקבל הצצה חד פעמית אל קרביה העמוקים ביותר של ירושלים לקראת שבת, עם אחד מהסמלים הקולינריים הבולטים שהיהדות הצליחה לייצר: חלות קלועות וריחניות.
לא על הלחם לבדו
את הסיור ניתן לקיים בין בתיה של שכונת נחלאות, ב"זכרון משה" או בשכונת מאה שערים. במהלך הסיור נתוודע אל כמה מהסודות הרוחשים של השבת בכלל ושל ירושלים בפרט:
* מהו מקור המנהג להדליק נרות בשבת?
* מה ההבדל בין פיוטי שבת ה"שייכים" לספרדים ולאשכנזים?
* איך מבדילים בין חסיד לליטאי ברחובותיה של ירושלים?
* אילו מאכלים מסורתיים שייכים ליום השבת?
וכמובן - נתלבט ונטעם את אחת מהדילמות הגסטרנומיות הגדולות ביותר: אומרים קיגל או קוגל? אוכלים אותו עם או בלי חמוצים?
הסיור צועד על קיבתו!
אין חווית סיור מאפיות שלמה מבלי לנסות ולהכין בעצמנו חלה ריחנית. במהלך הסיור נגיע אל מאפיה ביתית, נפגוש את האופה המנוסה שיחלוק איתנו סודות אפיה העוברים מדור לדור, מאב לבן (ומאמא לבת), נשתתף בטקס הפרשת חלה מסורתי ונקלע בעצמנו חלה במגוון צורות וסגנונות. כשהריח יתפשט בחלל המאפיה – נדע שיצירת המופת שלנו מוכנה – ומשם היא תגיע הישר לבטן (ועוד אחת לתיק, כמובן...).
הכינו את שרירי הידיים, נקו את קולטני הריח וחדדו את כל החושים – סיור מאפיות בירושלים הוא חוויה אותנטית מרגשת!
מוזמנים להצטרף אלינו!
לפרטים נוספים והזמנות חייגו: 02-5661441